виж Количката е празна

Често задавани въпроси (FAQ)

  Масло в двутактовите машини

  Когато двигателя на машината която ползвате е с двутактов двигател, предварително вие трябва да направите смес от бензин с 2-тактово масло в съотношение 50:1 (20ml масло в 1л. бенз.), като за нови машини пропорцията е 40:1 (25ml. в 1л. бенз.)

  Препоръчително е маслото да бъде с марка Husqvarna или STIHL, съответно каквато е марката на машината. Тези масла са разработени за високооборотни двигатели и производителя гарантира за тяхното качество и смазочните им свойства.

   

  Другото важно правило за сместа (бензин + масло), която сте направили да не престоява повече от 20 дни.

  Какъв бензин да сипвам в резервоара

  Бензинът който използвате е добре да е безоловен 95H. Независимо дали двигателят е двутактов или четиритактов, бензина е хубаво да е 95H, понеже по високото октаново число (98H или 100) е с по висока температура на изгаряне, а повечето модели са с въздушно охлаждане. 

   

  Другото важно правило е винаги да ползвате пресен бензин на не повече от месец. 

  Масло за двигателите на мотофрезите

  Повечето модели мотофрези вече са с четиритактови двигатели. Затова и маслото което се сипва в картера на двигатела трябва да е 4-тактово. Обикновенно най разпространените мотофрези са с мотори от 5 до 7 к.с., а те от своя страна побират 0,600 л. масло.

   

  Маслото е добре да е с фактор SAE30, понеже именно то е разработено за двигатели с въздушно охлаждане. Разфасовките от него са по 0,600л., точно колкото събират картерите на двигателите. 

   

  При двигатели с мощност 8,5 - 9 к.с. маслото е около 0,900л., а при 13к.с. - 1,100л. 

   

  Независимо от мощността, винаги трябва да прочетете инструкцията за употреба на съответната машина. Там чсно е записано колко и каво трябва да е маслото което ще сипете.

  Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
  неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас