• Марка: GARDENA

Косачка-робот GARDENA SILENO city 250

1 844,00 лв.
Купи
Моля, изберете:

Грижата и поддръжката на тревните площи може да бъде изключително лесна и без никакви усилия, благодарение на автоматичната косачка-робот на GARDENA SILENO city 250. Както става ясно от наименованието си, тя е предназначена за поддръжка на малки градини до 250 кв.м. Наклоните които е възможно да преодолее са до 25% а тесните пространства не представляват никакъв проблем за SILENO sity.

 

Въртящото се колело отзад, прави косачката-робот изключително маневрена и позволява работа в тесни пространства и "раздвижени" градини.

 

След приключване на работата, косачката автоматично се връща към зарядното си устройство до зареждането и на 100%, след което при настъпване на следващото време за косене, тя започва да коси сама, без да е нужно да се пуска ръчно. 

 

Косенето при косачката-робот се извършва по-често (всеки ден или през ден), като по този начин не се позволява на тревата да порастне повече от 2-3мм. Времената за косене могат да бъдат програмирани и свободно, следователно автоматичната косачка работи само когато Ви е необходима. Така Вие се наслаждавате на винаги равно окосена и поддържана морава.

 

Друго предимство на GARDENA SILENO city е че при косенето, отрязаните стръкчета падат на земята и подхранват тревата. Благодарение на това естествено наторяване, се забелязва значително сгъстяване на тревните площи.

 

Технически данни на GARDENA SILENO sity 250

 

Ширина на косене - 16 см.

Височина на косене - 20 до 50 мм.

Система за косене - 3 бр. въртящи се ножа

Препоръчителна площ за косене - 250 m² ±20%

Зареждане - автоматично

Максимален наклон - до 35%

LCD дисплей с меню за настройки + таймер

Сензори за повдигане и наклон - ДА

PIN код - ДА

Батрия - Li-Ion

Време за зареждане на батерията до 100% - ~ 60 мин. 

Време за косене с едно зареждане - ~ 65 мин.

Потребление на енергия (средно) - 2.0kWh

Тегло - 7.3 кг.

 

Комплект за инсталиране с вкл. 150м. водещ кабел + 200 бр. фиксатори за кабел.

 

Менюто на косачката-робот GARDENA SILENO sity е значително опростено, а помощникът по програмиране Ви води за първоначалното въвеждане на площа и предпочитаното време за косене. Планът по който косачката ще работи може да бъде коригиран когато е необходимо, по всяко едно време.

 

 

Със своите 58 dB(A) SILENO sity работи изключително безшумно. Трудно може да забележите че коси в градината.

 

 

 

Почистването на косачката GARDENA също е предвидено да става лесно. Благодарение на своята защита от влага и прах без притеснение можете да я измиете отдолу директно с маркуча.

 

 

 

Проводникът който определя границата на зоната за косене, може да се проектира гъвкаво и същевременно надеждно, като по този начин гарантира, че роботизираната косачка коси само посочените площи. Високочувствителните сензори за сблъсък гарантират, че косачката-робот не е спряна от градински препятствия. Когато инструментът се повдигне, друг набор от сензори кара остриетата да спират незабавно, като по този начин предотвратява наранявания.

ИНСТАЛАЦИЯ

 

Инсталацията на GARDENA SILENO city 250 се извършва с помощта на гумен чук и клещи с резачки за кабел. Върху кашона на косачката е предвидена линия с нужните гранични разстояния за полагането на водещия кабел.

В следващите видеа можете да проследите процеса по инсталацията на косачката-робот. Винаги можете да се свържете с нас при необходимост от съдействие.

 

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!