• Марка: STIHL

Моторен трион (кастрачка) STIHL MS 201 TC-M

1 449,00 лв.
Купи
Моля, изберете:

Моделът MS 201 TC-M на STIHL е най-мощният моторен трион за поддръжка на дърветата и оформяне на короната им. Отличният баланс и ниското му тегло позволяват работа с една ръка, когато сте на дървото. Технологията използвана при двигателите 2-MIX и системата M-Tronic с който е оборудван верижния трион гарантират безпроблемно стартиране и висока мощност още със запалването. Притежава удобна кука за закачане на колана, при което стартирането на двигателя може да става след като сте в короната на дървото.

 

Моторните триони за поддръжка на дървета или както още ги наричат кастрачки, са специално конструирани за работа в короната на дървото и са предназначени за използване само от обучени потребители при работа по поддръжка на дървета.

 

Технически Характеристики На STIHL MS 201 TC-M

 

Кубатура – 35.2 куб.см

Мощност  – 1.8kW / 2.4к.с.

Обороти на празен ход – 2,800 об/мин

Тегло (без шина и верига) – 3.7 кг.

Дължина на шината – 35 см.

Верига – STIHL Oilomatic, тип Picco Super 3 (PS3)

Стъпка на веригата 3/8″ P

Звуково налягане dB(A) 4) 100

Ниво на вибрациите ляво/дясно м/сек² 5) 3.5/3.1

 

За повече информация, или преглед на моторния трион Stihl MS 201 TC-M моля посетете нашия магазин в гр.Ямбол пл.Г.Дражев 1 – тел.0886 739 989

 

Двигател 2-MIX на STIHL

Двигател 2-MIX на STIHLДвигателят 2-MIX на STIHL е мощен и едновременно с това икономичен. Разделянето на отпадните газове и прясната смес минимизира загубите със съдържание на гориво като по този начин повишава мощността му и същевременно намалява разхода на гориво.

 

Функционална кука

 Функционална кукаФункционалната кука служи за укрепване чрез носещо въже при подсигуряване и при окачване на бензиновия трион за поддръжка на дървета.

 

STIHL M-Tronic (M)

STIHL M-Tronic (M)M-Tronic улеснява стартирането, тъй като то се извършва с по-малко издърпвания на стартерното въже и без необходимост от превключване. Напълно електронното управление на двигателя със запаметяваща функция регулира момента на запалване и дозирането на горивото. Благодарение на разпознаването, дали е необходимо студено или топло стартиране, M-Tronic гарантира винаги оптимална мощност на двигателя, постоянна най-голяма честота на въртене и много добро ускорение.

 

STIHL 4-канална техника

STIHL 4-канална техникаЧетири канала интегрирани в цилиндъра завихрят гориво-въздушната смес преди запалване, което води до оптимално изгаряне на горивото и значително повишаване ефективността на двигателя. Резултатът: по-нисък разход на гориво и висок въртящ момент в широк диапазон на оборотите.

 

Обезопасени срещу изгубване гайки

Обезопасени срещу изгубване гайкиПри смяна на режещата шина или сваляне на веригата, гайките на капака на водещото колело вече не могат да бъдат изгубени.

 

Обезопасен срещу изгубване предпазител за верига

Обезопасен срещу изгубване предпазител за веригаПредпазителят за веригата е зацепен директно към капака на водещото колело. Така той е здраво свързан с моторния трион и не може да бъде изгубен. Освен това той има две халки за окачване, които дават възможност на работещия по поддръжка на дървета да го върже с въже към колана си. Специалният предпазител за верига покрива зъбната опора като по този начин се предотвратяват наранявания и материални щети.

 

Антивибрационна система

Антивибрационна системаСилните вибрации на местата, където се държат моторните уреди, могат в дългосрочен план да доведат до нарушено оросяване на ръцете. Затова STIHL разработи ефективна антивибрационна система. При уредите, оборудвани с нея, вибрациите предавани от двигателя и работния инструмент към местата, където се държи машината, са значително намалени.

 

Еднолостово управление

Еднолостово управлениеФункциите на машината, като студено и топло стартиране, режим на работа и покой, се управляват посредством един единствен лост. Това осигурява комфорт и безопасност по време на работа, тъй като позволява дясната ръка да е винаги на ръкохватката.

 

Компенсатор

КомпенсаторРолята на компенсатора (регулираща система в карбуратора) е въпреки увеличаващото се замърсяване на въздушния филтър, мощността на двигателя, нивото на вредни емисии и разходът на гориво да остават непроменливи за продължителен период от време. Едва когато е налице чувствителен спад в мощността, въздушният филтър трябва да бъде почистен. Това осигурява много дълги работни интервали без необходимост от поддръжка.

 

Маслена помпа с регулиране на разхода

Маслена помпа с регулиране на разходаДава възможност на потребителя за точното дозиране на подаваното количество масло в зависимост от нуждите. Потокът на масло към веригата може да се намали с до 50 %. Това е особенно важно при работа с по-дълги режещи шини или рязане на много суха дървесина защото помпата може да се регулира така, че да се подава по-голямо количество масло.

 

Странично опъване на веригата

Странично опъване на веригатаРегулиращият винт за обтягане на веригата се управлява през капака на водещото колело. Това предотвратява риска от нараняване в следствие на допир на ръката с острата верига и остриетата на зъбната опора.

 

STIHL ElastoStart

STIHL ElastoStartОбикновено при по мощните машини, поради голямата компресия при запалване на двигателя възниква съпротивление, което натоварва мускулите и ставите. Омекотяващият елемент в специалната ръкохватка ElastoStart намалява усилието при запалване, което улеснява стартирането на уреда.

 

Система Ematic

Система EmaticСистемата Ematic на STIHL се състои от шина STIHL Ematic или Ematic S, верига STIHL Oilomatic и регулираща подаваното количество масло маслена помпа. Благодарение на специалната конструкция на шината и веригата всяка капка масло за вериги попада на мястото, където е необходимо смазване. Така разходът на масло може да бъде намален с до 50%.

 

Предварително отопление на карбуратора

Предварително отопление на карбуратораДори през студените месеци на годината можете да разчитате на трионите STIHL с предварително отопление на карбуратора. При включен зимен режим на работа, предварително затоплен всмукваният въздух обгръща карбуратора и по този начин предотвратява замръзването му. Превключването от летен на зимен режим на работа става само с едно движение на ръката.

 

Капачки,които се отварят и затварят без инструмент

Капачки,които се отварят и затварят без инструментПатентованите специални капачки на STIHL на резервоарите за бензин и масло позволяват тяхното оваряне и затваряне лесно и бързо, без помощта на инструмент.

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!