• Марка: STIHL

Ножица за жив плет STIHL HS 46 C-E - 55см.

982,00 лв.
Купи
Моля, изберете:

Изключително лека и практична ножица за жив плет за взискателни потребители. Предназначена е за поддръжка, кастрене и оформяне на храсти и декоративни живи плетове в градината. Благодарение на системата ErgoStart (E) стартирането на двигателя става почти без никакви усилия. Ножовете и се произвеждат в Швйцария и са допълнително закалени, а оптималния ъгъл на заточване гарантират висока производителност. Цялото управление на HS 46 C-E (топъл или студен старт, работа или спиране), се управлява от един единствен лост. 

 

Технически данни на STIHL HS 46 C-E - 55см.

 

Работен обем на двигателя - 21.4 см³

Мощност на двигателя - 0.65 kW/0.9 hp

Гориво - двутактова горивна смес от бензин + масло (съотношение 50:1)

Скорост на рязане - 3600 cut/мин

Дължина на ножа - 55 см.

Макс. отвор на зъбите - 30 мм.

Тегло (незареден с гориво) - 4.3 кг.

 

Едностранно заточен режещ нож

Ножът на STIHL HS 46 C-E е заточен едностранно под точно определен ъгъл, но е с двойно режещо острие. Така по време на движението му реже и с предната и задната си част, а по-голямата му дължина има по-голям обхват на работа.

 

Двигател 2-MIX на STIHL

Двутактовият двигател на STIHL с технология 2-MIX осигурява по-висока мощност и голяма производителност при работа като едновременно с това разходът му на гориво е с до 20% по-нисък в сравнение с двутактовите двигатели на STIHL със същата мощност, но без технология 2-МІХ. Той съчетава 4-канален цилиндър с принцип на продухване. Нивото на вредните емисии също е намалено с до 70%, в резултат на което той е в съответствие със строгите норми за отпадни газове EU II.

 

STIHL ErgoStart

Допълнителната пружина монтирана между стартерната ролка и въжето за изтегляне значително намаляват усилието при стартиране на двигателя. Тази технология позволява да се преодолее компресията при запалването на двигателя. Благодарение на спиралната пружина не е нужно толкова рязко изтегляне.

 

Двустранно режещ нож

Двойно режещата шина и прецизно заточените зъби на ножицата за жив плет гарантират висока продуктивност и устойчивост във времето. По този начин получавате отлични резултати както при хоризонтално, така и при вертикално рязане.

 

Ухо за закачване

В ръкохватката има ухо за закачване, като с него ножицата за жив плет може да се съхранява на стена или стелаж без да заема излишно място.

 

Антивибрационна система на STIHL

В ръкохватката и корпуса на ножицата са интегрирани гумени тампони и прижини, които значително намалят вибрациите предавани от двигателя. По този начин не се усеща умора в ръцете и можете да работите по-продължително.

 

Дълготрайна филтрираща система

Въздушният филтър се почиства на по-дълги интервали от време, съответно ножицата за жив плет има по-ниски експлоатационни разходи

 

Лесно стартиране

Подкачващата помпичка подава директно гориво в карбуратора, и така стартирането става изключително бързо и лесно.

 

Ограничител на ножа

STIHL HS 46 C-E серийно е оборудвана с ограничител на ножа отпред. Така се предпазва ножа и редуктора на ножицата при работа в близост до фасади на сгради и метални огради.

 

Специална капачка на резервоара

Патентованите капачки на STIHL позволяват изключително лесното им отваряне и затваряне без нуждата от инструменти. Необходимо е да се направи 1/4 оборота за да се отворят или затворят, а след заключването им е невъзможно те да се развият. 

 

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!