• Марка: STIHL

Ножица за жив плет STIHL HS 82 T - 60cм.

1 153,00 лв.
Купи
Моля, изберете:

Ножица за жив плет за професионална употреба с висока скорост на ножа (5100 хода/мин) за фино рязане. Опростен процес на стартиране за лесно и комфортно пускане в действие. STIHL HS 82 T серийно е оборудвана с антивибрационна система на STIHL, дълготрайна филтрираща система, двустранно заточени ножове за оформяне и подравняване на храсти и жив плет, въртяща се мултифункционална ръкохватка, завинтени предпазител и ограничител на ножа. Ножицата е подходящта както за хоризонтално, така и за вертикално рязане.

 

Технически данни на STIHL HS 82 T - 60cм.

 

Работен обем на двигателя - 22.7 см³

Мощност на двигателя - 0.7 kW/1.0 hp

Гориво - двутактова горивна смес от бензин + масло (съотношение 50:1)

Скорост на рязане - 5100 cut/мин

Дължина на ножа - 60 см.

Макс. отвор на зъбите - 30 мм.

Тегло (незареден с гориво) - 5.3 кг. 

 

Двустранно заточен режещ нож

Ножът на STIHL HS 82 T е заточен двустранно под точно определен ъгъл, и е с двойно режещо острие. Така по време на движението му реже и с предната и задната си част, а по-голямата му дължина има по-голям обхват на работа.

 

Двигател 2-MIX на STIHL

Двутактовият двигател на STIHL с технология 2-MIX осигурява по-висока мощност и голяма производителност при работа като едновременно с това разходът му на гориво е с до 20% по-нисък в сравнение с двутактовите двигатели на STIHL със същата мощност, но без технология 2-МІХ. Той съчетава 4-канален цилиндър с принцип на продухване. Нивото на вредните емисии също е намалено с до 70%, в резултат на което той е в съответствие със строгите норми за отпадни газове EU II.

 

Въртяща се мултифункционална ръкохварка

Ръкохватката на моделите HS 82 R и HS 82 T, позволява да се завърти с 90° наляво или надясно. Това е изключително полезно при работа на по-големи площи и ножицата е удобна както за лява ръка така и за дясна.

 

Двустранно режещ нож

Двойно режещата шина и прецизно заточените зъби на ножицата за жив плет гарантират висока продуктивност и устойчивост във времето. По този начин получавате отлични резултати както при хоризонтално, така и при вертикално рязане.

 

Ухо за закачване

В ръкохватката има ухо за закачване, като с него ножицата за жив плет може да се съхранява на стена или стелаж без да заема излишно място.

 

Антивибрационна система на STIHL

В ръкохватката и корпуса на ножицата са интегрирани гумени тампони и прижини, които значително намалят вибрациите предавани от двигателя. По този начин не се усеща умора в ръцете и можете да работите по-продължително.

 

Дълготрайна филтрираща система

Въздушният филтър се почиства на по-дълги интервали от време, съответно ножицата за жив плет има по-ниски експлоатационни разходи

 

Лесно стартиране

Подкачващата помпичка подава директно гориво в карбуратора, и така стартирането става изключително бързо и лесно.

 

Модификация за подрязване

Модификацията T на моделът STIHL HS 82 е предназначена за подравняване и дооформяне на жив плет и декоративни храсти. За тази цел е оборудвана с нож с по-малко разстояние между зъбите от R моделът и висока честота на хода на ножа (5100 хода/мин). Предавателният коефициент осигурява висока скорост на рязане. В резултат на което с модификацията T се справяте бързо и лесно с подравняването на големи живи плетове и декоративни храсти.

 

Специална капачка на резервоара

Патентованите капачки на STIHL позволяват изключително лесното им отваряне и затваряне без нуждата от инструменти. Необходимо е да се направи 1/4 оборота за да се отворят или затворят, а след заключването им е невъзможно те да се развият.

 

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!